Sari la conținut

La Volan - Nici nemții nu sunt perfecți

23 octombrie 2014. Anul 2014 poate fi considerat, fără probleme, anul rechemărilor. După zeci de milioane de mașini aduse în service de catre General Motors și Toyota pentru remedierea unor probleme de fabricație, a venit și rândul lui Volkswagen. Al doilea producător auto din lume, în urma Toyotei și în fața lui General Motors, Volkswagen a rechemat peste 580 de mii de unitați fabricate în China, pentru o problemă la bara de torsiune a suspensiei spate.

Mai mult de 440 de mii de mașini din Statele Unite și peste 126 de mii din Canada sunt afectate de aceeași rechemare. Este vorba despre modelele Jetta dintre anii 2011 și 2013 și modelele Beetle din 2012 și 2013. Conform celor de la Volkswagen, nu a fost raportat niciun accident cauzat de problema descoperită la suspensie, fiind vorba despre o defecțiune care nu putea să apară decât în cazuri rare și doar în urma unei coliziuni din spate.

Pentru alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.