Sari la conținut

La Volan - Nissan Maxima, dezvăluit la New York

7 aprilie 2015. Nissan a prezentat la salonul auto de la New York noua versiune a sedanului Maxima. Japonezii au adoptat la noul automobil limbajul de design deja consacrat de majoritatea vehiculelor din portofoliul mărcii. Oficialii companiei promit un sedan cu veleități sportive și asta pentru că cel puțin pentru început acesta va avea sub capotă un propulsor care dezvoltă 300 de cai-putere. Motorul, un V6 de 3,5 alimentat cu benzină, provine de la generația precedentă, dar modificat în proporție de 60 la sută. Puterea este transmisă roților printr-o cutie X Tronic, cu variație continuă.

Noul Nissan Maxima va accelera de la zero la o sută de kilometri pe oră în 5,5 secunde, în timp ce consumul în regim mixt ajunge la 7,8 litri la suta de kilometri. Plafonul plonjat ușor spre spate contribuie la imaginea sportivă a mașinii dar și la coeficientul de aerodinamicitate. Tot la capitolul imagine adăugăm și jantele de 18 inci oferite chiar din dotarea standard, dar și dubla evacuare cromată. La interior, noua berlină japoneză are același aer de sportivitate pe care îl regăsim și la exterior. Sistemul multimedia dispune de un dispay de opt inci cu touchscreen, iar materialele folosite sunt din categoria premium. Spațiul pasagerilor este generos iar compartimentul bagajelor se încadrează în limitele segmentului din care Nissan Maxima face parte. Primele livrări către clienți vor avea loc în vară, pe piețele din Statele Unite și Canada.

Acolo, un exemplar va costa echivalentul sumei de 30.000 de euro. Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.