Sari la conținut
News Alert

La Volan - Noi motorizări pentru DS3 și DS4

5 decembrie 2014. Începând de la sfârșitul lunii noiembrie, modelele exclusiviste ale constructorului auto francez, Citroen, vin cu motorizări noi, mai economice și mai puternice. Toate propulsoarele îndeplinesc cele mai exigente norme privitoare la protecția mediului impuse de Uniunea Europeană. Versiunile DS3 și DS3 Cabrio dispun de acum de două noi motorizări. Acestea au o putere de 110, respectiv 165 de cai-putere, versiunea de top.

Sistemul Start&Stop asigură un consum optim cuprins între 4,7 și 5,6 litri la suta de kilometri, oferind în același timp o remarcabilă fiabilitate și prestații de nivel înalt. Modelul DS4 al francezilor dispune la rândul său de alte două noi motorizări. Dintre acestea se remarcă motorul pe benzină cu doar trei cilindri, dar care produce 130 de cai-putere și consumă cinci litri la suta de kilometri. Al doilea motor care echipează această versiune este un diesel de 1,5 litri care livrează 120 de cai-putere. În cazul acestuia, consumul este unul de invidiat - doar 3,7 litri în ciclu mixt, conform datelor oficiale comunicate de fabricant. Demarorul ranforsat oferă numeroase atuuri: demaraj silențios și reducerea consumului de carburant, dar și a emisiilor cu efect de seră.

Mai multe informații din lumea auto, puteți afla în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.