Sari la conținut

La Volan - Noua gamă de modele BMW Seria 1

23 ianuarie 2015. Un design puternic modificat în partea frontală şi posterioară, o ambianţă interioară premium sofisticată şi noi rezerve de putere sub capotă definesc noua gamă de modele BMW Seria 1. Aceasta este mai expresivă, mai sportivă şi cu un plus de eficienţă. De-a lungul ultimilor zece ani hatchback-ul cu trei sau cinci uși a fost vândut, la nivel mondial, în aproape două milioane de unităţi.

Noua ediţie este pregătită să stabilească noi standarde privind plăcerea condusului în segmentul compact premium. Seria 1 va avea debutul internaţional pe pieţele din întreaga lume, inclusiv România, în prima parte a lunii aprilie. Preţurile urmeaza sa fie comunicate la o dată ulterioară. Selecţia de motoare disponibile pentru noua gamă BMW Seria 1 a fost îmbunătăţită prin adăugarea ultimei generaţii de propulsoare pe benzină şi diesel, cu trei şi cu patru cilindri. Lista de echipamente standard s-a mărit, ca și puterea motorului cu șase cilindri în linie ce echipează modelul BMW M 135i și dezvoltă 326 de cai-putere. Noul reper de eficienţă în gama de modele a mărcii este BMW 116d Efficient Dynamics Edition. Acesta dezvoltă 116 cai-putere, cu un consum de numai 3,4 l/100 km în ciclu mixt. Un sistem îmbunătăţit de asistenţă la parcare este prezentat în premieră pe noul BMW Seria 1.  Acesta permite parcare laterală în spaţii înguste și se bazează acum pe un număr de 12 senzori.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.