Sari la conținut

La Volan - Noua Kia Optima a fost lansată oficial

6 aprilie 2015. Optima, modelul de dimensiuni medii a celor de la Kia, a fost lansat la salonul auto de la New York. A patra generație a berlinei sud-coreene s-a prezentat la evenimentul auto cu un design inspirat de conceptul Sportspace, prezentat la începutul acestui an. Modelul reprezintă un pas important față de generație precedentă.

Primele vânzări ale noului model Kia Optima vor debuta pe piețele din Statele Unite și Canada. Acolo va fi disponibilă cu trei variante de motorizare, toate alimentate cu benzină. Primul, și cel mai economic, este un propulsor turbo de 1,6 litri care livrează 178 de cai-putere. Este urmat de un motor de 2,4 litri care dezvoltă 185 de cai-putere, în timp ce unitatea turbo cea mai puternică are o capacitate de doi litri și pune la dispoziția conducătorului auto 246 de cai-putere.

În Europa, berlina sud-coreeană va ajunge undeva spre sfârșitul acestui an și va fi oferită și cu alte propulsoare, necomunicate deocamdată. Conform oficialilor mărcii, puțin mai târziu va fi comercializată și varianta break a modelului. Față de generația pe care o înlocuiește, noul automobil este cu 2,5 centimetri mai lunga, lucru care a dus la mărirea spațiului pentru pasageri. La interior, Optima dispune de cele mai noi tehnologii și materiale de calitate premium.

De remarcat este sistemul audio Infinity care dispune de un amplificator de 630 de wați și nu mai puțin de 14 difuzoare. Sistemul de siguranță include frânarea automată în caz de impact iminent și detectarea traficului la mersul în marșarier.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.