Sari la conținut

La Volan - Noul Cadillac cu 640 de cai-putere

12 ianuarie 2015. Cadillac a dat publicității primele imagini cu noul model premium, CTS-V. Acesta va fi lansat în Statele Unite la mijlocul acestui an, iar în Europa în cursul anului 2016. Limuzina americană dispune de cel mai puternic motor din clasa sa. Acesta este un V8 de 6,2 litri și dispune pentru supraalimentare de un compresor de 1,7 litri.

Puterea maximă produsă este de 640 de cai-putere și face ca noul model să atingă o viteză de 320 de kilometri pe oră. Motorul este cuplat la o cutie de viteze automată cu opt rapoarte. Oficialii companiei au declarat că schimbul treptelor de viteză are loc la fel de repede ca în cazul unei cutii cu dublu ambreiaj. Pentru o funcționare economică, șoferul poate decupla patru dintre cei opt cilindri ai propulsorului. Cadillac CTS-V dispune din dotarea de serie de un diferențial blocabil controlat electronic pentru puntea spate. Automobilul premium va avea printre concurenți pe BMW M5, Audi RS6 sau Mercedes E63 AMG.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.