Sari la conținut

La Volan - Noul Cayenne GTS, dezvăluit la Los Angeles

7 noiembrie 2014. Făcut celebru în 1963 de modelul 904 Carrera, acronimul GTS a fost preluat pentru prima dată de Cayenne în anul 2007. SUV-ul german va fi echipat cu un motor V6 bi-turbo de 3,6 litri ce va înlocui vechea unitate V8 cu aspirație naturală. Noul motor dezvoltă o putere de 440 cai-putere, cu 20 mai mulți decât precedentul și livrează un cuplu maxim de 600 Newtoni/metru.

Cayenne GTS accelerează de la zero la 100 de kilometri pe oră în 5,2 secunde cu echiparea standard sau în 5,1 secunde în varianta echipată cu pachetul opțional Sport Chrono. Viteza maximă este de 262 de kilometri pe oră, iar consumul mediu nu va trece de 10 litri la suta de kilometri. Inginerii de la Porsche propun opțional o suspensie activă cu garda la sol variabilă. La interior, Cayenne GTS este „mobilat” cu scaune sport reglabile electric și tapițerie Alcantara. Oficialii de la Porsche au anunțat că vânzările vor demara la începutul anului viitor, iar în Germania un exemplar echipat cu varianta de bază poate fi achiziționat cu aproximativ 100.000 de euro.

Pentru alte lucruri interesante din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.