Sari la conținut

La Volan - Noul DS 5 vine la Geneva

23 februarie 2015. PSA, producătorul auto francez, a lansat noua generație a lui DS 5. Modelul inaugurează identitatea mărcii DS care s-a desprins de Citroen și a devenit un brand distinct. Gama automobilelor DS sunt caracterizate de un stil avangardist, comportament dinamic eficient, rafinament și, nu în ultimul rând, tehnologii high-tech. La fel ca DS 3 și DS 3 Cabrio, DS 5 preia noua semnatură luminoasă a mărcii cu noile faruri ce combină tehnologiile LED și Xenon.

Privit din lateral, există un element ce atrage toate privirile și personalizează exteriorul: inserția cromată ce pornește din partea superioară a farului și se continuă până la baza geamurilor frontale. Văzut din spate, DS 5 iese în evidență cu ajutorul elementului final dublu de evacuare, integrat în bara de protecție. Interiorul automobilului ne trimite cu gândul la universul aeronautic. Cockpit-ul este reprezentativ în acest sens. Pavilionul propune trei ambianțe luminoase conferind o notă inedită și personală, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Principalele comenzi de bord sunt grupate la nivelul celor două console centrale, una în partea de jos, iar cealaltă la nivelul pavilionului, ce integrează numeroase butoane speciale și taste inspirate din universul aerospațial. Motorizările propuse de francezi dezvoltă o putere între 120 și 210 cai-putere fiind, în același timp, deosebit de prietenoase cu mediul. Consumul se situează între 3,8 și 4,3 litri la suta de kilometri pentru propulsoarele diesel. De remarcat este și motorizarea Hybrid 4x4: are un consum de 3,5 litri la suta de kilometri în ciclu combinat. Noul DS 5 va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva și urmează a fi comercializat în Europa din iunie 2015.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.