Sari la conținut

La Volan - Noul Hyundai i30 a intrat în producție

2 februarie 2015. Cea mai recentă versiune a modelului i30, de la Hyundai, a intrat în producție, la uzina din Cehia. Hatchback-ul sud-coreean vine cu o serie de îmbunătățiri, dar și cu o versiune nouă, sport. Concentrarea producției i30 în Cehia face parte din strategia companiei de a crea modele adaptate nevoilor consumatorilor europeni.

O cincime din încasările Hyundai din ultimii ani în Europa reprezintă vânzările realizate de a doua generație i30, lansată în 2012. Noul model va consolida poziția mărcii în clasa C, un segment cu o competiție foarte puternică. Hyundai i30 beneficiază de noi motorizări, transmisii și dotări pentru siguranță și confort, precum și de un design exterior revizuit. Gama de propulsoare asigură performanțe îmbunătățite, pentru cele trei versiuni de caroserie - trei uși, cinci uși și wagon. Consumul minim ajunge la 3,6 litri la suta de kilometri, iar emisiile poluante nu depășesc 94 de grame la kilometrul parcurs. Printre noile opțiuni se numără transmisia cu dublu ambreiaj în șapte trepte, dar și noua versiune i30 Turbo, de 186 cai-putere, testată chiar pe celebrul circuit de la Nurburgring. Prețurile oficiale nu au fost comunicate, dar generația anterioară pornea de la 13.000 de euro.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.