Sari la conținut

La Volan - Noul MINI JCW, în România

2 iunie 2015. Noul MINI John Cooper Works se defineşte prin plăcerea condusului bazată pe tehnologia propulsiei, suspensie şi aerodinamică ce sunt derivate din experienţa în motorsport. Se remarcă şi particularităţi de design specifice modelului pentru exterior şi interior pentru o diferenţiere faţă de versiunea MINI Hatch cu trei uşi. Lansarea noii generații marchează debutul celui mai puternic motor care a echipat vreodată un model de serie al mărcii. Propulsorul pe benzină, de doi litri și patru cilindri este dezvoltat pe baza celei mai noi generaţii MINI TwinPower Turbo.

Acesta dezvoltă acum 231 de cai-putere şi este susţinut de o acustică specifică datorită turbocompresorului şi sistemului de evacuare. Se remarcă şi consumul - MINI John Cooper Works are nevoie în ciclu mixt de doar 6,7 litri la suta de kilometri. Este disponibilă o transmisie manuală, cu şase trepte, sau, opţional, se poate comanda transmisia sport Steptronic cu tot atâtea rapoarte. Acceleraţia de la zero la o sută de kilometri pe oră este realizată în 6,3 secunde cu transmisie manuală, respectiv 6,1 secunde cu transmisie automată. Viteza maximă este de 246 kilometri pe oră. Pentru prima dată este disponibilă o servodirecţie gestionată electromecanic, precum şi posibilitatea comandării amortizoarelor adaptive. Astfel se asigură o experienţă cu un nivel ridicat al confortului pentru un astfel de model sportiv.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Pe aceeași temă