Sari la conținut

La Volan - Noul Mitsubishi L200 se lansează la Geneva

24 februarie 2015. După nouă ani și peste 1.300.000 de unități produse, actuala generație a pick-up-ului Mitsubishi L200 este pe cale de a fi retrasă. Aceasta este urmată de introducerea pe piață a celei de-a cincea generații care va fi prezentată în premieră europeană la cea de-a 85-a ediție a Salonului Auto de la Geneva. Apreciat la nivel global, L200 a fost dezvoltat sub forma unei autoutilitare sport și a impus de-a lungul timpului standarde de fiabilitate, confort interior și manevrabilitate. Noul pick-up japonez vine pentru început cu un motor diesel de 2,4 litri cu două versiuni de putere - 181, respectiv 154 de cai-putere. Acestea pot fi cuplate la o cutie manuală cu șase rapoarte sau la una automată cu cinci rapoarte de transmisie.

Nivelul zgomotului din interior a fost redus față de generația anterioară datorită noului motor diesel și a măsurilor de insonorizare aplicate pe caroserie. L200 oferă acum o manevrabilitate sporită datorită schimbării rapoartelor de transmisie mai rapid decât înainte. În același timp, păstrează cea mai restrânsă rază de bracaj de 5,9 metri din segmentul său. Pick-up-ul japonez dispune de faruri cu lumini de zi cu LED și proiectoare bi-xenon, pentru o vizibilitate mai bună pe timp de noapte. Printre dotările disponibile se află camera video pentru mers în marșarier, sistem de operare fără cheie, pilot automat cu limitator de viteză adaptiv și padele pentru schimbarea treptelor de viteză montate pe volan.

Ca să aflați mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.