Sari la conținut

La Volan - Noul Passat Alltrack, lansat la Geneva

9 martie 2015. Noul Volkswagen Passat Alltrack a fost lansat în cadrul celei de-a 85-a ediții a salonului auto din Geneva. Cu versiunea break a noului Passat,la baza, automobilul dispune de un sistem permanent de tracțiune integrală și tehnologii avansate de asistență în rularea pe teren greu. Diferența dintre cele două versiuni, la nivel estetic, se remarcă prin garda la sol mărită cu aproape trei centimetri și protecțiile de plastic de pe spoilere, aripi și praguri.

Passat Alltrack oferă un confort excelent în cazul unor călătorii lungi, grație pilotului automat adaptiv care poate fi setat în funcție de preferințele conducătorului auto. De asemenea, șoferul poate seta și controlul tracțiunii care include patru moduri de rulare - Off-Road, Normal, Sport și Eco. Motorizarea pusă la dispoziție de constructor include trei propulsoare diesel cu o capacitate de doi litri care dezvoltă 150, 190 sau 240 de cai-putere și două unități pe benzină. Acestea din urmă au o capacitate de 1,4 și doi litri și dezvoltă 150, respectiv 220 de cai-putere. Motoarele, toate Euro 6, pot fi cuplate la o cutie manuală cu șase rapoarte sau la una automată, DSG, cu șase trepte și dublu-ambreiaj. Nu lipsește din echiparea standard sistemul Start/Stop și cel de recuperare a energiei la frânare, tehnologii care contribuie la economia de combustibil.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.