Sari la conținut
News Alert

La Volan - Noul Volvo XC90, disponibil în România

9 aprilie 2015. Noul Volvo XC90 este disponibil din această lună și în România. SUV-ul suedez are un preț de pornire de 56.000 de euro cu TVA inclus. Cu această sumă poate fi achiziționată versiunea de bază, Kinetic. Motorizarea modelului constă într-o unitate diesel de doi litri care dezvoltă 225 de cai -putere. SUV-ul este disponibil cu tracțiune integrală, iar cutia de viteze este una automată cu opt trepte.

Urmează în gamă versiunea echipată cu un motor pe benzină de doi litri care livrează 320 de cai-putere. Prețul acestui model ajunge la 60.000 de euro, de asemenea cu TVA inclus. Noul XC90 are o capacitate de șapte locuri și dispune de dotări premium și sisteme de siguranță aliniate celui mai înalt standard la nivel global.

Pentru a puncta la capitolul vizual lateral, XC90 vine cu o gamă de jante de până la 22 de inci. La interior, constructorul a folosit materiale precum pielea Nappa și lemnul cu detalii finisate, inclusiv un schimbător de viteze acoperit cu cristal. Butonul de Start/Stop, precum și cel de control al volumului sunt acoperite cu același tip de cristal. Ansamblul de scaune are o formă ergonomică, iar fiecare pasager dispune de multe posibilități de ajustare. În plus, sunt disponibile spații de stocare laterale, perne de șezut extensibile și funcții de masaj.

Prima ediție a noului SUV suedez a fost vândută online, stocul de 1.927 de modele epuizându-se în numai 47 de ore de la lansare, la începutul lui septembrie 2014.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.