Sari la conținut

La Volan - Novo prefigurează noile modele Kia

15 aprilie 2015. Abia ce au lansat noua generație a modelului Optima, că sud-coreenii de la Kia au expus la Salonul Auto de la Seul un nou concept. De remarcat la automobilul expus designul și tehnologia folosite. Deși oficialii companiei au declarat că modelul nu va intra niciodată în producția de serie, cu siguranță elemente din designul acestuia vor fi preluate de viitoarele automobile ale mărcii sud-coreene.

Kia Novo beneficiază de o caroserie cu patru uși care îmbină plăcut linii specifice unui coupe, ale unui hatchback, dar și ale unui sedan.În partea frontală, automobilul afișează o grilă deja specifică mărcii, dar de dimensiuni mai mari, încadrată de o pereche de blocuri optice înguste, cu tehnologie de tip laser. Privită din lateral, Kia Novo iese în evidență prin bosajele roților generoase, jantele mari și pragurile proeminente.

În partea posterioară, automobilul dispune de un spoiler care integrează cele două evacuări ale eșapamentului și stopuri elegante unite printr-o fâșie îngustă montată pe marginea portbagajului. Fiind un concept pur care nu va vedea linia de producție, inginerii sud-coreeni au imaginat un bord care afișează informațiile cu ajutorul unor holograme 3D și comenzi tactile. Acestea din urmă folosesc un scanner de amprente, prin care automobilul identifică șoferul și setările alese de acesta.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.