Sari la conținut

La Volan - O Fabia mai mare și mai practică

2 octombrie 2014. Skoda a venit la Salonul Auto de la Paris, printre altele, și cu noua Fabia Combi. Breakul compact este foarte diferit ca aspect de precedenta generație, dar se apropie foarte mult de Rapid sau de Octavia. Important la astfel de modele nu este însă aspectul, ci cât de practice sunt. Portbagajul are o capacitate de nu mai puțin de 530 de litri, cu 200 de litri mai mult decât varianta hatchback și cu 25 de litri peste cea a precedentei generații.

Habitaclul este cu 2,1 centimetri mai lat, cu 0,8 mai lung și oferă mai mult spațiu pentru cap. La același capitol al practicalității enumerăm și spațiile de depozitare de pe ușile față, în care au loc sticle de un litru și jumătate. Fabia Combi va intra la vânzare în 2015, inițial cu patru motorizări pe benzină și trei diesel, cel mai puternic având 110 cai. Skoda susține că a redus consumul de carburant cu 17%.

Emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin, a fost prezentă la această lansare și vine cu amănunte într-o ediție viitoare.