Sari la conținut

La Volan - Opel Astra, mai econom și mai ecologic 

12 februarie 2015. Opel a reproiectat motorizările disponibile pe mașinile gamei Astra. Astfel, propulsorul diesel de 1,6 litri CDTI care dezvoltă 110 cai-putere are acum emisii de doar 94 de grame per kilometru și un consum de 3,6 litri la suta de kilometri parcurși. În ceea ce privește versiunea de putere îmbunătățită, care produce 136 de cai-putere, acesta are nevoie de numai 3,7 litri la suta de kilometri.

Pentru a obține aceste performanțe, inginerii Opel au utilizat componente noi, cu nivel redus de frecare, atât pentru şasiu, cât şi pentru caroserie. Arborii de transmisie optimizaţi sau pneurile cu rezistenţă redusă la rulare sunt doar două exemple. Dar îmbunătățirea gamei de motoare nu este singura noutate pe care o găsim la automobilele Opel. Acum, acestea oferă tehnologii de siguranţă, premium. Nu lipsește camera video frontală care avertizează asupra unei coliziuni frontale iminente, recunoaşterea indicatoarelor rutiere şi avertizarea privind părăsirea benzii de circulaţie. La acestea se mai adaugă camera video pentru marşarier și sistemul de asistenţă la parcare prin instrucţiuni sonore şi vizuale.

Ca să aflați mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.