Sari la conținut

La Volan - Opel Corsa, „Mașina Anului 2015” în România

12 decembrie 2014. Mașina Anului 2015 în Romania a fost desemnată Opel Corsa. Cei 16 membri ai juriului, din care a făcut parte și reprezentantul Digi24, Florin Cepraga, au acordat mașinii de clasă mică, cel mai mare punctaj.

Opel Corsa a primit ieri cea mai râvnita distincție de pe piața auto. Juriul i-a acordat mașinii germane 206 puncte, care o obținut astfel cu 60 de puncte mai mult decât modelul de pe locul al doilea, noul Volkswagen Passat, care a primit 146 de puncte. Podiumul a fost completat de Ford Focus, care a primit 107 puncte din partea juriului. Peste 100 de puncte au mai primit Skoda Fabia și noncoformistul Citroen C4 Cactus.

Între primele zece s-au mai numarat Nissan Qashqai, BMW Seria 2 Active Tourer, modelul de clasa C de la Mercedes, Ford Mondeo și micuța Toyota Aygo. A cincea generație a lui Corsa vine cu forme noi, redesenate, în linia noului limbaj de design adoptat pentru prima data pe „fratele mai mic", Opel Adam. În consecință, este un automobil de clasă mică frumos, și bine dotat din punct de vedere al tehnologiilor și motorizărilor, care sunt acum în pas cu timpul. Și la interior modificările sunt substanțiale. Calitatea materialelor a fost mult îmbunătățită față de modelul precedent. Citadina germană se vinde în două versiuni de caroserie - cu trei și cu cinci uși și dispune de culori vii, atrăgătoare.

În 32 de ani de când a fost lansat, Corsa a fost vândut în peste 12 milioane de exemplare fiind unul dintre cele mai bine vândute modele din segmentul său.

Cătălin Petre a discutat despre acest subiect cu Florin Cepraga, membru în juriul concursului „Mașina Anului” în România.