Sari la conținut

La Volan - Opel Mokka merge bine

24 decembrie 2014. În cei doi ani de la lansarea pe piaţă, SUV-ul subcompact a primit peste 300.000 de comenzi. Recent, vânzările Mokka au prezentat un ritm şi mai accelerat. În ultimele şapte luni s-au înregistrat 100.000 de comenzi. În august, cel mai bine vândut SUV Opel a reuşit să depăşească vânzările din Europa ale oricărui alt model de autovehicul din segmentul său.

În cadrul Opel, Mokka ocupă locul trei, după Corsa şi Astra, însă în faţa modelelor Insignia şi Zafira Tourer. În prezent, segmentul SUV-urilor subcompacte înregistrează cea mai puternică creştere din industria auto. În comparaţie cu anul precedent, în Europa, numărul de autovehicule înmatriculate aproape s-a dublat. Mokka nu impresionează doar datorită aspectului elegant, tracţiunii integrale moderne şi spaţiului generos. De la începutul anului viitor, modelul va fi disponibil cu motorul turbo diesel 1.6 CDTI care dezvoltă 136 de cai-putere. Această unitate face parte din noua generaţie de motoare diesel, fabricate integral din aluminiu. Propulsorul silenţios este, de asemenea, extrem de economic şi ecologic. Datorită sistemului standard Start/Stop, modelul Mokka echipat cu acest motor consumă doar 4,1 litri la suta de kilometri în regim mixt.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.