Sari la conținut

La Volan - „OZN-ul” de 1.050 de CP de la Ferrari

8 decembrie 2014. Producătorul auto italian Ferrari a făcut publice primele imagini cu cel mai puternic model din gama sa - noul FXX K. Acesta  își va face debutul peste câteva zile în cadrul unui eveniment automobilistic din Abu Dhabi. Având la bază spectaculosul LaFerrari, hypercarul italian nu este omologat pentru drumurile publice, dar nici pentru competițiile sportive, după cum au anunțat oficialii companiei.

În consecință, Ferrari FXX K va fi folosit de puținii și fericiții clienți doar pe circuitele de viteză pentru a-și satisface nevoia de adrenalină. Bolidul este propulsat de două motoare care împreună dezvoltă 1.050 de cai-putere. 860 sunt generați de unitatea V12 pe benzină de 6,3 litri și 190 livrați de un motor electric secundar. Printre tehnologiile de vârf se regăsește și sistemul de recuperare a energiei cinetice - KERS, făcut cunoscut de mașinile folosite în Formula 1, acolo unde constructorul italian are o experiență vastă.

Pentru un maximum de performanță, acesta poate fi setat în patru moduri. Prețul oficial nu a fost comunicat dar se estimează a fi în jurul sumei de două milioane de euro. Viitori clienți, puțini la număr, vor fi aleși de producătorul italian, iar aceștia vor beneficia de un program de pregătire organizat pe circuitul de la Maranello.

Pentru alte informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.