Sari la conținut

La Volan - Pachet supersport pentru Seat Leon Cupra

11 februarie 2015. Producătorul spaniol Seat pune la dispoziția clienților un pachet supersport dedicat versiunii Leon SC Cupra 280. Acesta poartă denumirea de „Ultimate Sub8” și poate fi comandat pentru suma de 5.644 de euro. Hot-hatch-ul devine astfel cel mai rapid model din istoria mărcii. Kit-ul care poate fi montat doar la comandă, preia tehnologia unui Leon SC Cupra 280 modificat. Această versiune a obținut la Nurburgring un timp de sub 8 minute pe un tur de circuit, performanță care dă și numele pachetului.

Versiunea supersportivă a lui Leon are sub capotă un motor TSI de doi litri care dezvoltă 280 de cai-putere. Acesta poate fi cuplat fie la o cutie de viteze manuală cu șase rapoarte, fie la una automată cu tot atâtea trepte dar cu dublu ambreiaj. În spatele jantelor de aliaj de 19 inci vopsite în portocaliu de regăsesc discuri de frână mărite cu 3 centimetri față de Leon SC Cupra 280. Și masa totală a mașinii a suferit modificări, în sensul că pachetul de performanță vine o dată cu renunțarea la unele echipări. Printre acestea se numără sistemul de climatizare, patru boxe sau cotiera dintre scaunele anterioare. Șoferul are la dispoziție o tehnologie care îi permite să seteze suspensia sau modul în care motorul răspunde la apăsarea accelerației. În Europa, noua versiune Seat costă 42.000 de euro, cu 6.700 de euro mai puțin decât un Renault Megane Trophy-R care are performanțe apropiate.

Ca să aflați mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.