Sari la conținut

La Volan - Passat BlueMotion, consum de 3,7 litri/100 km

21 mai 2015. Producătorul auto Volkswagen a făcut publice detaliile tehnice și prețurile pentru Germania ale noului Passat BlueMotion. Disponibil în două variante de caroserie, sedan și break, acesta va avea un preț de pornire de 29.500 de euro. Prețurile pentru România nu au fost comunicate, dar nu sunt așteptate mari diferențe. Modelul este cel mai economic din întreaga gamă Passat și este echipat cu un propulsor TDI de 1,6 litri.

Acesta dezvoltă 120 de cai-putere, maximum fiind atins între 3.600 și 4.000 de turații pe minut și un cuplu de 250 de Newtoni/metru.Este cuplat exclusiv la o cutie manuală cu șase trepte de viteză. Accelerația de la zero la o sută de kilometri pe oră are loc în 10,8 secunde în cazul sedanului, în timp ce breakul are nevoie pentru această performanță de 11 secunde. Pentru acesta din urmă, viteza maximă este de 208 kilometri pe oră, iar sedanul poate urca până la 210 kilometri pe oră.

Passat BlueMotion poate fi identificat ușor față de restul versiunilor din gamă, din orice unghi ai privi mașina. Asta pentru că atât grila radiatorului cât și aripile față și capacul portbagajului sunt inscripționate cu logoul BlueMotion. De asemenea, jantele de 16 inci au un design personalizat, dedicat acestei versiuni.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.