Sari la conținut

La Volan - Peugeot 2008 DKR, în teste

29 aprilie 2015. Două exemplare PEUGEOT 2008 DKR vor lua parte, pentru 15 zile, la China Grand Rally, care are loc între 29 august - 12 septembrie. Detaliile referitoare la această a treia ediţie, care se desfăşoară pe un traseu de 7.000 de km vor fi furnizate pe parcursul lunii iunie. Până atunci, Team Peugeot Total caută noi inovaţii tehnologice pentru PEUGEOT 2008 DKR simultan cu o perioadă de testare extrem de intensă. Programul pentru 2015 este încărcat, în special din cauza obiectivelor ferme de a participa la cel mai important raliu de tip Cross Country - Dakar 2016.

Începând cu motorul, suspensia şi şasiul, fiecare ansamblu al maşinii a fost analizat şi ranforsat. Încă din februarie, motorul a fost testat în împrejurimile Parisului. Piloții echipei au pornit spre Saragossa, Spania la volanul PEUGEOT-ului 2008 DKR. Pe lângă aceste îmbunătățiri, ecartamentul de pe faţă şi spate al mașinii de concurs a fost mărit cu aproximativ 20 de centimetri, iar ampatamentul, de asemenea, cu 20 de cm, pentru a optimiza stabilitatea şasiului. Această ultimă îmbunătăţire majoră va fi disponibilă doar pentru Dakar 2016. Ediția 2015 a cunoscutului raliu de anduranță a marcat revenirea după 25 de ani a Peugeot Sport. Mașinile au avut, initial, sub capotă un motor twin-turbo de trei litri care livrează 340 de cai-putere. Deși nu a fost specificat, este posibil ca noul propulsor să ofere o putere și un cuplu mai mari.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.