Sari la conținut

La Volan - Peugeot intră în cursă cu noul 208

2 martie 2015. La trei ani de la lansare, noul 208 care va fi comercializat începând cu luna iunie 2015. Interiorul şi exteriorul sunt restilizate, oferta are noi motorizări Euro 6 şi echipamente inedite. Adoptată deja de câteva versiuni Peugeot, noua gamă 208 va integra la rândul său echiparea GT Line. În configuraţia cu trei şi cinci uşi, cu motorizări pe benzină și diesel, GT Line împrumută alura sportivă a GTi.

De exemplu, exteriorul propune grila Equalizer, jante de 17 inci şi carcase retrovizoare negre, în timp ce interiorul vine cu scaune şi volan sport. Puterea acestei versiuni ajunge la 208 cai-putere. Pentru a reduce riscul de coliziune în oras, următoarea generație Peugeot 208 are un nou dispozitiv de frânare, Active City Brake, care se activează la o viteză mai mică de 30 de kilometri pe oră. Cu ajutorul radarului integrat în partea superioară a parbrizului, acest sistem de siguranţă, extrem de util, acţionează automat frânele până la oprirea completă a vehiculului, dacă este cazul. Gama 208 va avea disponibile patru noi motorizări și o nouă transmisie automată. Propulsoarele diesel de ultimă generație sunt în număr de trei și toate au o capacitate de 1,6 litri care dezvoltă 75, 100 și 120 de cai-putere. Unitatea pe benzină are o capacitate de 1,2 litri și 110 cai-putere. Noile versiuni ale gamei 208 vor fi expuse în premieră la Geneva, acolo unde vor putea fi admirate nu mai puțin de trei concept car-uri dar și noul Peugeot 2008 DKR.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.