Sari la conținut

La Volan - Premiu pentru sistemul de navigație BMW i

22 mai 2015. În fiecare an, cu începere din 2008, Premiile GreenTec onorează produsele, proiectele şi iniţiativele, care contribuie la gestionarea durabilă a mediului într-o manieră inovatoare şi eficientă. Accentul este pus pe ideile creative şi pe tehnologiile de pionierat pentru conservarea resurselor naturale şi reducerea emisiilor. Dintre cele peste 250 de înscrieri la categoria automobile, distincţia a revenit planificatorului de trasee intermodale de la BMW i. Modelele i3 şi i8 ale producătorului german dispun de primul sistem de navigaţie din lume care ia în considerare şi transportul public pentru orientarea în marile oraşe. Această tehnologie este opţiune standard pentru sistemul de navigaţie Professional, disponibil la cele două automobile.

Pe lângă reţeaua rutieră şi sistemul de informaţii în timp real despre trafic, acesta ia în considerare, la prezentarea alternativelor de a ajunge la destinaţie, şi traseele şi orarele transportului public. Pe baza acestor informaţii, conducătorului i se sugerează traseul ideal, dar şi mai multe rute alternative. Este calculată lungimea distanţei ce trebuie parcursă pietonal şi timpul total necesar pentru a ajunge la destinaţia dorită. Datele cu reţeaua şi orarul transportului public, necesare pentru determinarea traseelor intermodale, sunt disponibile pentru un număr tot mai mare de metropole din Europa, SUA şi China.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.