Sari la conținut

La Volan - Primul SUV integral electric se lasă așteptat

11 noiembrie 2014. Oficialii companiei Tesla Motors au anunțat recent că mașina va fi lansată în producție cel mai devreme în ultima parte a anului viitor. În comunicatul oficial, amânarea este pusă pe seama verificării fiecărui detaliu tehnic în așa fel încât, la livrare, SUV-ul electric să fie perfect din punct de vedere mecanic. În prezent, Tesla Model X se află în faza de testare, premergătoare producției de pre-serie.

Reamintim că SUV-ul american cu tracțiune integrală va beneficia de câte un motor pentru fiecare punte și va avea o autonomie de până la 480 de kilometri, cu 10% mai puțin decât sedanul companiei, Tesla S. Dacă portierele din față se deschid în mod clasic, cele din spate vin cu o deschidere verticală, oferind un bun acces la al doilea și al treilea rând de scaune. Pe lângă cele șapte locuri, vor fi disponibile și două portbagaje - unul clasic, în spate, dar și unul frontal. Patronul vizionar al mărcii specializate în mașini „verzi" a declarat că se așteaptă să producă pentru început în jur de 15.000 de unități anual. Costul unui SUV integral electric va fi cuprins între 50.000 și 90.000 de dolari în Statele Unite.

Dacă vreți să aflați mai multe noutăți din lumea auto urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.