Sari la conținut

La Volan - Qoros 2 SUV PHEV, un crossover pentru Europa

24 aprilie 2015. Qoros 2 SUV PHEV este un crossover subcompact cu un design îndrăzneț, diferit de cel al actualelor automobilelor produse de consorțiul israeliano-chinez și anume Seria 3. Ca și restul vehiculelor mărcii și acesta este propus pentru vânzare în afara Chinei, în special în Europa. Pe lângă designul ambițios și modern, SUV-ul hibrid dispune de blocuri optice cu tehnologie LED și plafon panoramic. Se mai remarcă și sistemul de alimentare a bateriilor. Acesta constă într-o duză rabatabilă, montată în fața ștergătoarelor frontale.

Sistemul de propulsie este compus din trei motoare - unul supraalimentat, pe benzină, care acționează puntea față și două unități electrice care pun în mișcare puntea spate. Interiorul nu a fost dezvăluit, dar constructorul precizează că automobilul va dispune de cele mai noi tehnologii. Nu va lipsi bordul cu afișaj digital, sistemul de infotainment care interacționează cu smartphone-ul șoferului și climatizarea automată pe mai multe zone. De asemenea, calitatea materialelor va fi una superioară. Pentru început, Qoros 2 SUV PHEV va fi comercializat în China, la o dată care nu a fost comunicată de oficialii companiei, urmând să fie introdus apoi și pe piața europeană.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.