Sari la conținut

La Volan - Range Rover Evoque made in China

23 octombrie 2014. Cei de la Jaguar Land Rover demonstrează că și ei cred în globalizare. După uzina din India, unde doar se asamblează automobile cu piese venite din Regatul Unit, Jaguar Land Rover a inaugurat prima fabrică veritabilă din afara granițelor Marii Britanii. Cu ajutorul Chery Automobile Company, care a participat la investiția de aproape un miliard și jumătate de euro, britanicii au deschis o fabrică la Changzhou, China. Aici va fi asamblat, pentru început, modelul Range Rover Evoque. Este vorba despre mașini destinate exclusiv pieței din China, cea mai mare din lume.

Jaguar Land Rover plănuiește ca, până în 2016, să mai adauge două modele gamei fabricate în China și să deschidă o nouă uzină în Brazilia. Pentru compania britanică, piața chineză, unde a vândut peste o sută de mii de automobile în ultimul an fiscal, e cea mai importantă.

Urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin, și veți afla alte noutăți din lumea auto.