Sari la conținut

La Volan - Record de consum pentru Peugeot 208 BlueHDi

7 mai 2015. Noua versiune Peugeot 208, al cărui motor diesel de 1,6 litri dezvoltă 100 de cai-putere a stabilit un nou record de consum pe distanţă lungă. Peste 2.152 de kilometri au fost parcurşi cu numai 43 de litri de motorină, realizând o medie de consum de doar doi litri la suta de kilometri. În plus, recordul confirmă performanțele de top ale motorizărilor diesel Euro 6 Blue HDi şi contribuţia acestora la reducerea nivelului de emisii de dioxid de carbon. Reușita a fost stabilită în Franța, pe circuitul de testare al mărcii și a fost supervizat de autoritatea franceză de omologare.

Pentru a atinge acest rezultat, mai mulţi conducători auto s-au schimbat la volan la fiecare trei, patru ore pe parcursul testului care a durat 38 de ore. Peugeot-ul 208 folosit este o versiune disponibilă în reţeaua comercială și are un consum mixt omologat de trei litri la suta de kilometri. Vehiculul este uşor de identificat, graţie spoilerului spate aerodinamic, dar şi echipării cu anvelope Michelin Energy Saver cu rezistenţă ultra-scăzută la rulare.

Noul PEUGEOT 208, comercializat în Europa începând cu luna iunie, propune o gamă de motorizări pe benzină şi diesel Euro 6, eficiente şi economice. Adoptarea motorizărilor pe benzină în trei cilindri, cele diesel tip Blue HDi, precum şi noile benzinare de 1,6 litri poziţionează 20 de vehicule Peugeot la cel mai bun nivel pentru clasa lor de putere în ceea ce priveşte emisiile de dioxid de carbon.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.