Sari la conținut

La Volan - Renault ne arată viitorul

28 octombrie 2014. Renault Sport Trophy, vedeta noii competiții patronate de Renault, s-a prezentat pentru prima dată publicului. RS 01 a defilat pe circuitul spaniol de la Jerez în fața a nu mai puțin de 58.000 de spectatori. Foști și actuali piloți au condus modelul destinat exclusiv competițiilor, la a cărui dezvoltare francezii încă mai lucrează.

Fostul campion mondial de Formula 1, Alain Prost, s-a arătat impresionat de RS 01 și a dezvăluit că prefațează un viitor model de serie, cel mai probabil noua mașină sport Alpine. Jean Ragnotti și Sebastian Buemi au condus și ei modelul propulsat de un motor bi-turbo de 3,8 litri și peste 500 de cai putere. Acesta este de proveniență Nissan, fiind dezvoltat de divizia sport a japonezilor și este capabil să ducă RS 01 până la o viteză maximă de peste 300 de kilometri pe oră. Debutul oficial al lui RS 01 pe circuit va avea loc la mijlocul anului viitor.

Pentru alte lucruri interesante din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.