Sari la conținut

La Volan - S60 Cross Country, primul sedan crossover

19 ianuarie 2015. Salonul Auto de la Detroit a consemnat o premieră mondială. Primul sedan... crossover premium. Performanța a fost reușită de cei de la Volvo. Compania suedeză deținută de concernul chinez Geely a rezentat modelul Volvo S60 Cross Country. Acesta este un derivat al limuzinei de clasă medie, S60.

Vânzările automobilului care poate aborda acum și drumuri mai puțin amenajate vor debuta în vara acestui an. Abilitățile în off-road se datorează în principal sistemului de tracțiune integrală și gărzii la sol mărite cu 6,5 centimetri față de versiunea standard. În Europa, S60 Cross Country va beneficia de mai multe motorizări. Sub capotă vom găsi o unitate turbo diesel care dezvoltă 190 de cai-putere, una pe benzină care produce 250 de cai-putere, dar și motoarele din gama Drive-E. Modelul suedez de nișă are un aspect robust și datorită protecțiilor de plastic ale bosajelor aripilor și protecțiilor montate pe spoilere. Potrivit oficialilor companiei, S60 Cross Country a fost gândit pentru cei care doresc un sedan capabil, care include beneficiile unui crossover. Pe piața europeană producătorul auto va oferi și versiuni cu tracțiune față. Dar în cazul acestora ne întrebăm: unde ar mai fi farmecul?

Pentru mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30 emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.