Sari la conținut

La Volan - Șapte locuri pentru BMW Seria 2 Gran Tourer

12 februarie 2015. Producătorul german BMW a prezentat un nou model, dedicat familiștilor. Seria 2 Gran Tourer este primul model compact premium care oferă până la şapte locuri şi îndeplineşte cele mai diverse cerinţe de mobilitate ale unei familii. Cu noua versiune derivată din Seria 2, BMW intră într-un nou segment de automobile şi abordeză o categorie nouă de clienţi.

În ciuda dimensiunilor sale compacte, mașina măsoară puțin peste 4,5 metri în lungime și 1,8 metri în lăţime, noul BMW Seria 2 Gran Tourer oferă un spaţiu amplu şi un portbagaj generos. Capacitatea acestuia poate fi extinsă de la 645 la 805 litri. Prin rabatarea spătarelor banchetei, volumul compartimentului de bagaje ajunge la un maximum de 1.905 litri. Versatilitatea maximă este asigurată de bancheta spate care dispune standard de culisare longitudinală. Spătarul poate fi pliat în raport 40-20-40, rabatabil la apăsarea unui buton. De asemenea, dispune şi de un sistem de prindere pentru trei scaune de copii. Caracterul practic al automobilului este maximizat printr-o gamă de opţiuni de stocare pentru toate cele trei rânduri de locuri, precum şi prin existența măsuțelor rabatabile de pe spătarul locurilor din față. Monovolumul german va fi disponibil pe piață cu cinci motorizări turbo și tracțiune integrală xDrive. Aceasta se regăsește încă de la lansare pe modelul BMW 220d xDrive Gran Tourer. Masina accelerează de la zero la o sută de kilometri pe oră în 7,6 secunde și are un consum situat între 4,9 și 5,1 litri la suta de kilometri.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.