Sari la conținut

La Volan - Seat pregătește primul SUV al mărcii

18 martie 2015. La recent încheiatul salon auto de la Geneva, Seat a prezentat un concept care prefigurează noul și totodată primul SUV al mărcii - Seat 20V20. Automobilul expus afișează un design cu tente sportive accentuate. Crossover-ul va fi asamblat pe platforma MQB, folosită deja de mai multe modele ale concernului Volkswagen.

La exterior, conceptul va influența în mare parte modelul de serie, ceea ce nu se poate spune despre interior care, deocamdată, este mult prea avangardist chiar și pentru o marcă premium. Vehiculul are o lungime cu puțin peste 4,6 metri și va fi încadrat în clasa compactă, deși este mai scurt cu doar 14 centimetri decât ruda sa Volkswagen Touareg. La un ampatament care măsoară 2,8 metri, spațiul de care vor dispune pasagerii este suficient, iar volumul portbagajului, unul din cele mai mari din clasă. Garda la sol de 23 de centimetri va permite performanțe off-road remarcabile. Versiunile de serie ale crossoverului vor dispune de propulsoare TSI și TDI, care vor fi cuplate la transmisii DSG și la un sistem de tracțiune integrală cu distribuție electronică a cuplului între punți. Conform oficialilor mărcii, noul model al cărui nume nu a fost încă stabilit va fi produs începând din 2016, la uzinele Skoda din Cehia.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.