Sari la conținut

La Volan - Seria 1, produs în două milioane de unități

16 martie 2015. În această primăvară BMW consemnează două evenimente importante în istoria mărcii. Lansarea noii game de modele BMW Seria 1 și atingerea bornei de două milioane de unități produse de la fabricarea primului autovehicul aparținând acestei game, în anul 2004. Automobilul aniversar a fost produs la doar câteva zile după ce a început producţia noii versiuni a modelului compact şi este unul din primele exemplare ale noului BMW Seria 1, destinat exportului în Asia.

Modelul este un BMW 120i, versiunea cu cinci uşi, echipat cu pachetul M Sport și va fi livrat unui client din Japonia. Noua ediţie BMW Seria 1 este disponibilă în variantă de caroserie cu cinci, respectiv trei uşi. Versiunea cu trei uşi este produsă exclusiv la uzina BMW din Regensburg, în timp ce versiunea cu cinci uşi se fabrică şi la uzina BMW din Leipzig. Ambele modele pot fi comandate cu o varietate de motoare pe benzină şi diesel, deopotrivă puternice şi eficiente. Acestea dispun de tehnologia BMW TwinPower Turbo şi includ propulsoare cu trei şi cu patru cilindri din cea mai nouă generaţie de motoare. Nu lipsește din ofertă nici unitatea cu șase cilindri în linie și tehnologie M Performance. Astfel, noul BMW Seria 1 acoperă un spectru de putere ce variază între 109 și 326 cai-putere. Versiunile M 135i, 118d şi 120d pot fi comandate opţional cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive. În România, cel mai ieftin model al Seriei 1 pornește de la aproape 23.000 de euro.

Nu uitați! În fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin, puteți afla mai multe noutăți din industria auto.