Sari la conținut

La Volan - Skoda Superb, un Passat „made in” Cehia

19 februarie 2015. Skoda a prezentat publicului a treia generație a limuzinei Superb. Automobilul vine cu un exterior modificat complet față de generația anterioară și urmează același limbaj de design ca și restul modelelor mărcii. Skoda Superb dispune acum de un spațiu și mai generos decât vechea generație. Spre exemplu, ocupanții locurilor din spate beneficiază de un plus de doi centimetri față de scaunele față, iar volumul portbagajului a crescut la 565 de litri. Materialele de cea mai bună calitate folosite la interior sporesc confortul în timpul călătoriei.

Tot la capitolul confort trebuie menționat că cea de-a treia generație a Skodei Superb este echipată în premieră cu un sistem de climatizare pe trei zone. Constructorul a pus, de asemenea, accent și pe siguranță. Superb este dotată acum cu nouă airbaguri, inclusiv unul pentru genunchii conducătorului auto. Nu lipsește sistemul de asistență la parcare și farurile bi-xenon care conferă mașinii un aspect dinamic. Platforma pe care se bazează noul automobil este de tip MQB și a făcut posibil reducerea greutății caroseriei cu 75 de kilograme. Folosirea acestei platforme permite constructorului german să monteze orice propulsor de ultimă generație din portofoliul concernului german. Consumul de carburant a fost redus cu până la 30 la sută în timp ce puterea a crescut cu până la 20 de procente. Gama de motorizări oferă opt unități care produc între 120 și 180 de cai-putere.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.