Sari la conținut

La Volan - Sportspace, un break altfel de la Kia

20 martie 2015. Unul dintre cele mai admirate concepte prezentate la salonul auto de la Geneva din această primăvară a fost Kia Sportspace. Break-ul sud-coreean este văzut de către specialiști ca un furnizor cert de tehnologie și design al noii generații Kia Optima. Noul automobil a fost desenat în studioul de design de la Frankfurt, iar influența europeană la nivel estetic este lesne de observat.

Partea frontală continuă limbajul de design adoptat de Kia, iar grila, deja ușor de recunoscut, este încadrată de blocuri optice prevăzute cu sistem de iluminare tip LED. La capitolul caroserie iese în evidență plafonul prelung și puternic plonjat spre spate. Această caracteristică imprimă modelului un aer sportiv fără a compromite spațiul destinat pasagerilor sau volumul portbagajului. Asta pentru că automobilul are o lungime de peste 4,8 metri, o lățime de aproape 1,9 metri și un ampatament de 2,84 metri. Tot cu privire la interior, oficialii mărcii promit multe dotări care sporesc confortul și materiale care se regăsesc de obicei la mărcile premium. Un lucru deloc nou, acesta fiind unul dintre atuurile care au crescut imaginea brandului sud coreean în ultimii ani. Prea multe detalii tehnice nu au fost comunicate, dar este de așteptat ca acestea să fie de ultimă generație, cu performanțe pe măsură. De exemplu, sub capotă, prototipul dispune de un motor turbo de doi litri, supraalimentat, care dezvoltă 250 de cai-putere, transmiși punții față. Producția de serie este așteptată cel mai devreme în 2016.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.