Sari la conținut

La Volan - Tehnologia BMW „i”, bună pentru mediu

14 aprilie 2015. Producătorul auto BMW are o tradiţie bogată în ceea ce priveşte preocuparea pentru mediu. În 1973, a fost prima companie de automobile care a numit un ofiţer intern de mediu care urmareste permanent optimizarea tuturor produselor şi proceselor sale - de la producţie la reciclare. În urma acestei strategii, deşeurile nereciclabile per automobil produs au scăzut în 2014 la mai puțin de cinci kilograme.

Aceasta înseamnă o îmbunătăţire de 14% faţă de anul precedent, când a fost atinsă valoarea de 5,73 de kilograme. Performanţa a fost asigurată printr-o serie extinsă de soluții tehnice, precum tehnologia BMW „i", care este transferată către tot mai multe modele ale companiei. În prim-plan este folosirea materialelor ultra-uşoare de avangardă, precum fibra de carbon şi soluţii de propulsie hibridă. În perioada imediat următoare este așteptat debutul mai multor modele plug-in hybrid, cu autonomie electrică suficient de mare pentru parcurgerea drumurilor în oraş.

Începând din martie 2007, cu ani înaintea principalilor competitori, BMW a fost producătorul de automobile care a introdus soluții precum sistemul auto start-stop sau recuperarea energiei la frânare. Iar eforturile companiei germane au dat rezultatele scontate. După ce a debutat anul trecut pe mai multe pieţe mondiale, BMW i3 a încheiat anul 2014 ca a treia cea mai bine vândută mașină electrică pe plan mondial. Şi BMW i8, al doilea model din gamă, s-a bucurat de un succes remarcabil. Datorită cererii foarte mari, producția a fost deja dublată.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.