Sari la conținut

La Volan - Teste offroad pentru fanii BMW din România

9 martie 2015. BMW xDrive Offroad Experience 2015 a debutat la sfârșitul lunii februarie și se va desfășura timp de aproape o lună, în zece oraşe din ţară. BMW X1, X3, X4, X5 şi X6 sunt modele care sunt puse la dispoziția celor interesați. Dacă în anii precedenţi exerciţiile puneau în evidenţă performanţele dinamice ale automobilelor BMW cu tracţiunea integrală inteligentă, ediția din acest an a testelor pun în valoare performanțele în offroad.

În pregătire normală, de stradă, automobilele vor avea de înfruntat provocările unor trasee cu drumuri neasfaltate, construite în special pe rampele cu unghi mare ale mai multor circuite de motocross din ţară. Acest gen de teste vine ca răspuns la interesul de care se bucură acest sistem de tracţiune integrală în România. În medie, 35 la sută din automobilele producătorului bavarez vândute în întreaga lume sunt echipate cu sistemul xDrive. Acest procent se menţine şi pentru Europa. În România însă, ponderea modelelor BMW echipate cu sistemul de tracțiune integrală inteligentă ajunge la 82,5 la sută din totalul vânzărilor. Această tehnologie completează tracţiunea spate, fiind construit pe arhitectura acesteia. Astfel că preia beneficiile constructive ale tracţiunii spate, fiind inclusă şi distribuţia perfect echilibrată de mase 50-50 între cele două axe. În plus, BMW xDrive se evidenţiază în segmentul premium printr-un control electronic anticipativ, pe baza informaţiilor furnizate de senzorii sistemului de control al tracţiunii. Configurat electronic pentru un comportament dinamic, sistemul poate corecta tendinţele supra sau subviratoare în viraje.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.