Sari la conținut

La Volan - Tivoli, un „italian” sud-coreean

4 decembrie 2014. În această toamnă, al patrulea mare producător auto, SsangYong a prezentat conceptul Tivoli, un SUV urban aparținând deja aglomeratului segment compact, unde va avea printre competitori Nissan Juke, nou lansatul Mazda CX-3 sau Opel Mokka. Conform oficialilor, acesta va intra în producția de serie la începutul anului 2015.

Pentru noul model, Ssangyong a dezvoltat două motoare noi. Astfel, clienții pot opta pentru o unitate diesel de 1,6 litri sau pentru una pe benzină cu aceeași capacitate. Acestea vor fi conectate la transmisii manuale sau automate cu șase rapoarte, crossoverul sud-coreean fiind disponibil și în versiune cu tracțiune integrală. Tivoli va beneficia de cea mai modernă tehnologie disponibilă în segmentul său: pilot automat adaptiv, sistem de avertizare al părăsirii benzii de rulare, pornire fără cheie, panou de bord LED cu iluminare de fundal în cinci culori opționale și scaun al șoferului ventilat.

Robustețea, fiabilitatea și performanțele în off-road sunt atuuri cu ajutorul carora constructorul vrea să se diferențieze de competitori. Tototdata, experiența de 60 ani a mărcii sud-coreene și performanțele excelente ale precedentelor modele, Rexton și Korando, completează ADN-ul noului membru al familiei Ssangyong.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți maine, de la 10:30, emisiunea La Volan, prezentată de Ana Cristina Călin.