Sari la conținut

La Volan - Toyota, cea mai vândută mașină din lume

28 ianuarie 2015. Pentru al treilea an consecutiv, Toyota este liderul pieței auto mondiale. Totodată, japonezii au depășit borna de 10 milioane de unități vândute, la fel ca și Volkswagen, principalul concurent la acest capitol. Vânzările producătorului japonez au crescut cu 3 la sută față de anul 2013, ajungând la 10,23 de milioane de automobile comercializate.

Cele mai bune rezultate s-au înregistrat pe piața americană, unde s-au vândut cu 6,2 la sută mai multe automobile față de anul precedent, asta și datorită cererii crescute de SUV-uri. Nu știm însă dacă producătorul auto din Țara Soarelui Răsare se poate bucura din plin pentru această performanță. Germanii de la Vokswagen au vândut 10,14 milioane de vehicule în întreaga lume, ocupând locul doi în topul celor mai mari producători. Diferența de 90 de mii de autoturisme este extrem de mică la un așa volum de vânzări. Locul trei al podiumului îi revine unui alt mare constructor de automobile, de data aceasta de peste Ocean. General Motors a anunțat vânzări în 2014 de 9,92 de milioane de automobile. În cazul americanilor, deși nu sunt la mare distanță fata de Toyota și Volkswagen, putem spune că este o performanță ușor amară, având în vedere că au condus acest top vreme de 80 de ani. Pentru anul acesta se anunță o concurență acerbă, iar China, cea mai mare piață auto, va avea un rol hotărâtor în stabilirea ierarhiei.

Pentru cele mai interesante noutați, teste și reportaje auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.