Sari la conținut

La Volan - Toyota și Mazda fac schimb de tehnologii

18 mai 2015. În cel mai scurt timp, inginerii din cele două companii vor exploata punctele forte ale fiecărui producător. Colaborarea se va desfășura pe o scară largă și semnificativă, într-o serie de domenii, inclusiv tehnologii de siguranță și de mediu avansate. Toyota și Mazda nu se află la prima cooperare în domeniu. De câțiva ani, Mazda produce pentru Toyota, în Statele Unite, un automobil din clasa mică, bazat pe platforma modelului Mazda 2. Colaborarea anterioară a mai inclus preluarea de de tehnologii hibride Toyota de către Mazda.

Oficialii companiei recunosc că există o compatibilitate vădită între filosofia Mazda și angajamentul Toyota de a face mașinile mai bune. Acest ultim acord va depăși cadrul tradițional de cooperare, cu scopul de a crea un nou set de valori pentru autoturisme, prin colaborarea la scară largă pe termen mediu și lung. În principal, Toyota este interesată de tehnologiile SKYACTIV, iar Mazda va prelua de la parteneri tehnologiile hibride și cele care folosesc pilele de hidrogen. Pe lângă acestea, cele două mărci japoneze vor folosi sisteme de siguranță care vor fi pentru început adaptate, apoi dezvoltate împreună. De asemenea, este posibilă o colaborare și la nivelul capacitații de producție.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.