Sari la conținut
News Alert

La Volan - Tracțiune integrală pentru Jaguar F-Type Coupe

12 noiembrie 2014. Jaguar a făcut publice primele informații despre viitorul modelului F-Type Coupe. Sportiva mărcii premium britanice, care de la lansare a beneficiat doar de tracțiune pe puntea spate, va primi în curând tracțiune integrală și va fi lansată la sfârșitul acestei luni, în cadrul salonului auto de la Los Angeles.

Tot cu această ocazie, constructorul va face publice și alte detalii tehnice. Până atunci știm că mașina care atinge o viteză de 297 de kilometri pe oră - limitată electronic, va dispune de 550 de cai-putere și va accelera de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 3,9 secunde. Cu doar 0,1 secunde mai puțin față de modelul care beneficiază doar de tracțiune pe puntea spate. Noile tehnologii implementate pe viitorul model au fost dezvoltate de Jaguar în colaborare cu inginerii companiei Bloodhound SSC World Land Speed Record, cei care și-au propus să construiască un automobil care să depășească viteza de 1.600 de kilometri pe oră până în anul 2016. F-Type Coupe AWD este programat pentru vânzare cel mai devreme începând cu anul 2015.

Pentru a afla și alte lucruri interesante din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin