Sari la conținut

La Volan - Transmisie nouă pentru Opel Adam

26 mai 2015. Începând din acest an, modelele gamei Opel Adam primesc o transmisie nouă. Aceasta oferă un confort ridicat la schimbarea treptelor și, în plus, ajută la economia de carburant. Principalul avantaj al transmisiei cu cinci trepte de viteză este dat de faptul că aceasta combină confortul unei cutii de viteze automate cu eficienţa uneia manuale.

Easytronic 3.0 este o cutie de viteze manuală automatizată, ceea ce înseamnă că se bazează pe o transmisie manuală, optimizată pentru motoarele mai mici. În modul automat, un dispozitiv de acţionare electro-hidraulică preia acţiunile de schimbare a treptelor de viteză şi de ambreiere. Sistemul electronic al transmisiei selectează în mod automat cea mai eficientă treaptă de viteză din punct de vedere al consumului de carburant, în funcţie de condiţiile de drum.

Schimbarea treptelor se face rapid ca și în cazul schimbării manuale în modul semi-automat, prin tragerea sau împingerea schimbătorului de viteze. Combinată cu tehnologia Start/Stop, transmisia manuală automatizată reduce şi mai mult consumul de carburant, mai ales la deplasarea în oraş. Cuplată la un motor de 1,4 litri de 87 de cai-putere, Easytronic 3.0 reduce consumul cu până la jumătate de litru la suta de kilometri, în regim mixt, faţă de o transmisie manuală cu cinci trepte de viteză. În această configuraţie, Opel Adam nu depășește un consum de 4,7 litri la suta de kilometri.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.