Sari la conținut

La Volan - Trei modele Mazda, premiate pentru design

2 aprilie 2015. Inițiată în 1955 în Germania, Red Dot este cea mai mare și mai prestigioasă competiție de design din lume pentru orice fel de produs - de la telefoane mobile până la autoturisme. La concurs au participat aproape 5 mii de modele din 56 de țări. La ediția din acest an a competiției, trei masini noi de la Mazda au primit premii - Mazda MX-5, Mazda CX-3 și Mazda2.

Cea de-a patra generație a roadster-ului emblematic MX-5, cel mai vândut din lume din segmentul său, a câștigat premiul „Red Dot: Best of the Best", cea mai importantă distincție a concursului. CX-3, primul SUV Mazda de dimensiuni mici, a primit premiul „Red Dot", acordat pentru calitatea de proiectare. Iar automobilul de clasă mică, Mazda2, a primit o „Mențiune de onoare". Juriul Red Dot a evaluat modelele pe criterii care variaza: de la designul inovator la funcționalitate, ergonomie și compatibilitate ecologică.

Deși nu s-au scurs decât trei luni din acest an, noua gamă de automobile ale producătorul japonez este una dintre cele mai premiate din lume. Cea mai recentă distincție este „Volanul de aur" în Europa, Japonia și România care a revenit gamei Mazda2. Toate premiile au fost acordate în semn de recunoaștere pentru atractivul și noul limbaj de design exterior - KODO - Soul of Motion.

Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.