Sari la conținut

La Volan - Un 2014 de coșmar pentru General Motors

24 septembrie 2014. General Motors își revenise după problemele cu falimentul și după ce a fost nevoită să dizolve mai multe mărci de sub umbrela sa. 2014 nu a fost însă un an bun pentru americani. În vară au rechemat un total amețitor de 8,5 milioane de unități produse între anii 1997 și 2014 pentru defecte care au dus la șapte accidente, opt răniri și trei decese.

Acum au rechemat încă 221.000 de Cadillac XTS și Chevrolet Impala, din cauza unei probleme la frâna electronică de parcare. NHTSA, agenția americană pentru siguranța rutieră, a deschis în aprilie o anchetă în privința unor situații în care mașinile au frânat singure, în mers. S-a descoperit că, în unele cazuri, frâna de mână nu decupla complet, iar frecarea plăcuțelor producea căldură și crea riscul unui incendiu. Costurile cu reparațiile pentru vehiculele rechemate anul acesta de GM au depășit un miliard două sute de mii de dolari.

Pentru cele mai interesante noutăți din domeniul auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.

Pe aceeași temă