Sari la conținut
News Alert

La Volan - Un BMW i8 pentru Andy Murray

8 mai 2015. Andy Murray, câștigătorul turneului de tenis BMW Open, de la Munchen, a primit cadou un BMW i8 din partea sponsorului competiției. Imediat după meci, jucatorul, în vârsta de 27 de ani, a intrat în posesia cheilor unui automobil spectaculos pe care l-a condus chiar pe terenul central. Faptul ca a devenit posesorul unui i8 nu e putin lucru. În medie, un client așteapta pâna la patru luni pentru a primi un exemplar care în Germania are un preț de pornire de 126.000 de euro.

Cererile pentru vehiculul german cu propulsie hibrida au depașit așteptarile constructorului, iar în aceasta primavara oficialii companiei au anunțat dublarea producției. Pe poarta fabricii din Leipzig vor ieși zilnic douazeci de modele i8, iar unul dintre acestea îl veți putea vedea testat în premieră națională, mâine dimineață de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan”. Modelul combină performanţele unui automobil sport cu datele de consum şi emisii ale unei mașini de clasă compactă. În regim exclusiv electric, i8 poate fi condus pe o distanţă de până la 37 de kilometri.

Echipat cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, propulsorul pe benzină cu trei cilindri are o capacitate de 1,5 litri şi este combinat cu un motor electric. Acumulatorul poate fi încărcat la o sursă casnică de energie electrică, la o staţie de încărcare sau pur şi simplu în timpul condusului. Sistemul de propulsie furnizează un total de 362 de cai-putere, iar acceleraţia de la zero la o sută de kilometri pe oră are loc în doar 4,4 secunde.