Sari la conținut

La Volan - Un nou Prius în Europa

13 octombrie 2014. Considerată teribil de plictisitoare și adesea luată peste picior, Toyota Prius este primul vehicul hibrid din lume care a intrat în producția de serie și este responsabilă pentru mare parte din popularitatea de astăzi a mașinilor „verzi”. Modelul nipon a fost lansat în 1997 și s-a vândut în peste trei milioane de exemplare, cele mai multe în America de Nord și Japonia.

Cea mai recentă variantă, Prius+, ajunge acum în Europa. Singurul hibrid cu șapte locuri de pe piața europeană, Prius+ vine cu câteva diferențe la nivelul grilei față și mai ales al emblemei Toyota, care este acum mai proeminentă. Farurile sunt cu tehnologie LED iar stopurile au fost și ele redesenate. La interior modificările sunt în principal de ordin tehnologic, cu câteva restilizari și pentru butoanele de pe consola centrală sau mânerele ușilor.

Grupul propulsor este acum supus standardelor Euro6. Alte noutăți din industria auto puteți vedea sâmbătă, de la 10:30, în emisiunea „La Volan”, prezentata de Ana Cristina Călin.