Sari la conținut

La Volan - Vânzări record pentru Rolls-Royce

16 ianuarie 2015. Rolls-Royce Motor Cars, constructor de automobile de lux și parte a diviziei grupului german BMW, a anunțat că anul trecut a înregistrat cele mai mari vânzări din istoria de 111 ani a companiei. Producătorul auto a vândut în întreaga lume peste patru mii de unități, cu 12 la sută mai mult decât în 2013, iar față de anul 2009 numărul automobilelor vândute este de patru ori mai mare.

Brandul de lux vinde produsele companiei în 40 de țări, cea mai mare piață fiind Statele Unite, urmată de China, Emiratele Arabe Unite și Marea Britanie. În topul vânzărilor mărcii se află Rolls-Royce Wraith, ale cărui vânzări au debutat în 2013, urmat de sedanul Ghost. Anul trecut, Rolls-Royce a deschis șase noi reprezentanțe. Pana acum, sunt 127 la nivel mondial, iar compania nu are de gand sa se opreasca aici. BMW, proprietarul Rolls-Royce, și-a propus pentru anul 2015 să depășească cifra de două milioane de unități vândute la nivel de grup și să păstreze astfel titlul de cel mai mare producător de automobile de lux în fața concurenților de la Audi și Mercedes.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți mâine, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.