Sari la conținut

La Volan - Verde și ieftin

4 octombrie 2014. Cu timpul, vehiculele eco au reușit să depășească toate obstacolele și să cucerească tot mai mulți oameni. Au dovedit că pot fi sportive, au dovedit că pot avea o autonomie mare… iar acum, Renault este pe cale să dovedească și că pot fi ieftine.

Unul dintre oficialii de rang înalt ai companiei franceze, Thierry Bollore, a dezvăluit că, dacă Renault ar decide să înceapă producția de serie a modelului hibrid Eolab, acesta nu ar costa mai mult decât un Clio diesel! Asta ar însemna sub 20.000 de euro pentru o mașină care consumă un litru de benzină la suta de kilometri.

Eolab are un motor convențional de un litru și 75 de cai putere, complementat de o baterie de 6,7 kilowați-oră. Motivul pentru care reușește un consum atât de mic este folosirea materialelor ultraușoare în construcția caroseriei. Iar motivul pentru care ar costa atât de puțin este pentru că aceste materiale nu sunt unele scumpe, precum fibra de carbon. Renault nu a anunțat însă că va produce Eolab, ci doar că multe dintre inovațiile sale vor fi prezente pe alte modele viitoare.

Pentru alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.