Sari la conținut

La Volan - Volkswagen Touran, la a treia generație

2 martie 2015. A treia generație a celui mai vândut monovolum german, Volkswagen Touran a fost dezvăluită. Automobilul a crescut în dimensiuni și afișează un look sportiv, datorat în principal liniilor expresive și puternice de design. MPV-ul compact este acum mai lung cu 13 centimetri decât versiunea anterioară, iar ampatamentul a crescut cu 11 centimetri. Interiorul, care dispune de cinci sau șapte locuri, a fost de asemenea mult îmbunătățit.

Toți ocupanții beneficiază de mai mult spațiu și au la dispoziție nu mai puțin de 47 de compartimente de depozitare. Portbagajul a ajuns la un volum de 1.040 de litri, cu 48 mai mult decât vechea generație. Configurarea banchetelor este variată, putându-se obține chiar și o podea plată pentru încărcarea unor obiecte de mari dimensiuni. Noua gamă Touran va pune la dispoziția clienților, în funcție de preferințe, un număr de șase motoare, cu 19 la sută mai economice decât precedentele. Trei pe benzină care dezvoltă între 110 și 190 de cai-putere și trei unități diesel care produc între 110 și 190 de cai-putere. Toate versiunile din gamă dispun de funcția Start/Stop și de sistemul de recuperare a energiei la frânare, tehnologii care contribuie la economia de combustibil. La capitolul confort și siguranță, noul Touran stă perfect. Dispune de la cruise control adaptiv, până la asistența de frânare pre și post-coliziune. Mașina va putea fi admirată la începutul lunii martie în cadrul Salonului Auto de la Geneva unde va fi expusă și o versiune R Line.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.