Sari la conținut

Revista presei internaționale - 13 martie 2014

13 martie 2014. Tensiunile din Crimeea evidențiază legătura tot mai puternică dintre Nato și UE - remarca Der Standard. Cotidianul austriac scrie ca țările membre NATO, printre care se regăsesc și state din UE, vor să trimită un dublu mesaj. Primul mesaj merge către președintele rus Vladimir Putin: Rusia trebuie să vadă că Vestul nu e doar o comunitate economică docilă, ci posedă arme pe care e gata să le folosească. Al doilea mesaj merge către membri mai tineri ai NATO care trebuie să știe că nu vor fi lăsați singuri în fața pericolului.

Val de proteste în Turcia după înmormântarea unui tânăr de 15 ani rănit în manifestațiile anti-guvernamentale din vara anului trecut. Cotidianul turc Hurryet scrie că poliția din Istanbul a recurs la tunurile cu apă și la gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanții din apropierea Pieței Taksim. De altfel, premierul turc Tayyip Erdogan a criticat protestatarii spunând că oricine are probleme ar trebui să le rezolve la urne pe 30 martie - când în Turcia sunt alegeri municipale.

Căutarea avionului dispărut ar putea dura luni întregi scrie The Telegraph. Cotidianul britanic îl citează pe ministrul malaezian al transporturilor care spune că după cinci zile de cercetări nu a fost găsită nicio urmă lăsată de avion și încă este neclară direcția în care a mers după ce a ieșit de pe radar. Între timp China a mobilizat zece sateliţi pentru localizarea Boeingului care aparține Malaysia Airlines.